HTML

Jónás, a képzelt cethal

Linkblog

emberi szörnyet találtak a tengerparton

2008.02.12. 23:20 sauerkrautrock

antropológusok megkövült német turistát találtak a balatonparton, a vizsgálatok kimutatták, hogy feltehetően a a nyolcvanas évek közepéről származik a lelet és feltünően jó állapotban van. trikója ép, rövidnadrágja is csak kissé fakult ki az évek során, valamint Kodak fényképezőgépe még ott lóg a vállán, kezében pedig erősen szorít egy fokhagymás lángost.
a Dunántúli Napló hosszabb cikkben számol be az esetről, mint azt a legtöbb ember egyszerre végig tudná olvasni, így a legtöbbük számára kimarad e rövid, de el nem hanyagolható részlet: "...Sok éve már, hogy a halvész és a szennyezett víz, valamint a kizsákmányoló árak elidegenítették az egyébként törzsvendégnek számító német, illetve nyugati származású üdülni vágyó nyugdíjasokat, családokat és baráti társaságokat. A kilencvenes évek minden szempontból hatalmas törést jelentett a balatonkörnyéki turizmusnak, és az arculcsapást mind a mai napig képtelen volt kiheverni a környék. Az elidegenült külföldieket nem, vagy csak drága külföldi propagandával sikerül visszacsábítani, azonban a forgalom így is csak töredéke az eddigieknek. Ezért is történhetett, hogy partiőrség meglepetten konstatálta, hogy valami furcsa formájú, hatalmas fehér objektum hever a magyar tenger hullámok mosta partján. Ahogy közelebb értek a tárgy megmozdult, sőt meg is szólalt. Amint sikerült rájönniük, hogy az élőlény németül beszél, Kováts Kamillnak (Kováts Tibor elsőszülött fia) sikerült lefordítania, mit is szeretne közölni. Irodalmi németséggel anyit mondott, hogy 'Jó napot kívánok, a Nevem Günter Klein, kérem ne állják el a napot!' A partiőrség tagjai meg hányták-vetették a dolgot, hogy vajon már csak az illető méreteiből adódóan is szükséges-e jelenteniük a dolgot, végül a közelben sétáló, éppen szabadnapjait töltő Harmonikás Emil régész segítségét kérték a döntésben. A neves tanár megbeszélte a dolgot a német turistával, aki azt felelte a feltett kérdésekre, hogy: Igazán finom a lángos. Kicsit nyomja a hátamat ez a nagy darab szürke kő. Húsz éve költöztem ide miután elváltam feleségemtől."
A hír sokkolta a fél oldal kapacitású magyar közéletet.

1 komment

Címkék: bulvár lángos balcsi német turisták

A bejegyzés trackback címe:

https://cethal.blog.hu/api/trackback/id/tr7337044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proteus · http://taxismundi.blog.hu 2008.02.12. 23:30:52

:))))))))))
nos, valóban sokkoló a hír.
j. p. hebel egyik írására emlékeztet, csak abban nem szólalt meg az ürge...
süti beállítások módosítása