HTML

Jónás, a képzelt cethal

Linkblog

vonatozik a törvény

2007.07.04. 15:37 sauerkrautrock

utána lobognak a törvényhozók is aktatáskájukkal pörögve a levegőben. gőztől füstösen és krehálva évek hosszú nagykabátszagával a tüdejükben, dohos irodák zsíros asztalai lehelik ezt az aromát már Gogol óta.

zsáköltönyben integet a kalauz is és formátlan testét a hurut rázza, ahogy a füst a pofája széles tányérjába csap. a bürokrácia szene lángol a kazánban vidáman, mintha nyaraló német túristák zsírja sercegne a strandparton. a törvényhozás vize(lete) lobog forráspontján, afölött, sípol a gőzkazán, hajlik a nemezlemez, sikolt még a matyóhímzés is a mozdony oldalán, és fölpöndörödik a veres tulipántok kacka bajsza amit a vidám nemzeti érzés festett oda még azelőtt, hogy kiírták volna a közbeszerzési pályázatot.

a szénfüst tubákjától prüszkölnek röhögve a tokásveres bajszoshajmás csillogó bőrű törvény és meleghozók, ahogy a kalapjukat csapkodó emberek sorfala keretezi vidám útjukat a legmesszeségbe ahol a holnapból csinálják a tegnapot.

Szólj hozzá!

Címkék: vonat törvény zsír közbeszerzés vonták vonják vonjuk csörgheö csuli szénfüst német túristák

A bejegyzés trackback címe:

https://cethal.blog.hu/api/trackback/id/tr95111616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása