HTML

Jónás, a képzelt cethal

Linkblog

röhögő

2007.07.29. 12:34 sauerkrautrock

árad a nevetőgáz, a levegőben van színtelen szagtalan. utóíze rozsdaszerű.
daganak a fejfájások, az állkapcsok zsibbadnak
mindenki stabil, közömbös pontra próbálja pozícionálni a tekintetét. gázálarcos anarchisták állnak a közelben, és egy feketekesztyűs mozdulattal elzárják a palack csapját - ennyi elég. a pap összecsuklik és pohos alakja keljfeljancsiként hintázik a porban, ahogy imakönyvét csillogó homlokához kalapálja ütemesen.
hahaha és megintcsak
látják... hát beszarás, én mondom
örömkönnyekkel búcsúzunk kedves szerettünktől, a nemzet egy kiválóságától, a világfitól, ettől a bájos aszaltszilvától, aki most amott a mélyben fekszik már mereven. erre a hullamaervségre épül majd a modern irodalom neoklasszicista trágyadombja. látjátok, ha nézitek ahogy a sírásók hanyattesve elengedik a köteleket és egy nagyság nagy puffanásával állapodik meg a mélyben a kozmopolita titanic.
a rózsaszín tekintetek eres vörösbe fordulnak, ahogy a kacaj tompul az érzékek pedig zsibbadnak maradva hátra emlékek nyelik el a ma délutánt. a parnasszusról hullámvasút visz az Alvilágig, ahol vidámparki gesztussal Kháron pofájába fröccsenve vízre száll és a partig hitelkártyát is elfogadunk már, hogy azzal egyenlítse tartozását, nyálas pofája obulusát dugja magának. a halál földi köldökzsinórja ernyedten csusszan a koporsó után

Szólj hozzá!

Címkék: temetés in memoriam faludy györgy n n neoklasszicista trágyadomb

A bejegyzés trackback címe:

https://cethal.blog.hu/api/trackback/id/tr14127495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása